Illúziók nélkül, ügynök akták XX. centenárium!

Immáron huszadszor „Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről, valamint az állampárti vezetők és a diktatúra állambiztonsága hivatásos állományának egyes közhivatalok viseléséből való kizárása érdekében szükséges törvénymódosításokról” szavazott kedden az Országgyűlés. És a Fidesz ismét nemet mondott.

Lesz valaha számonkérés? Valamiért is? Lehet úgy élni, hogy soha senki semmit nem kér számon? Ténylegesen nem csak mímelve, mint anno rablóprivatizációt.

Nagyon úgy néz ki, hogy lehet így élni mert a hollók és a hiénák között konszenzus van!

Most adott a feladat azon a néhány helyen, ahol az ellenzék került többségbe az önkormányzatokban.

Várom, hogy Naszály kisöpri a Várból a potyás parkolókat, piaci lakbéreket számol fel a Nemzethy Kobzosnak (BayerZsóti) ,  a volt polgi Nagy Gábor Tamás pereputtyának,   Habsburg-Lotharingiai Mihály leszarom főhercegnek és Palkovics (ami jön) Miniszternek,

Várom, hogy Soproni, Baranyi, Pikó és a többi ellenzéki polgármester tűzzel, vassal irtsa a korrupciót és számon kérje a korábbi törvénytelenségeket.

A feladat adott. És a kérdés is.

Létezik, e vagy, lesz e olyan ellenzéki szervezet, aki az oktatás, egészségügy fejlesztése mellett a korrupció ellen a hatékony fellépést tűzi a zászlójára, és hirdeti totális elszámoltatást?

Mert mindennek ez az alapja. Az elmúlt 9 év kormányzásának a prioritása volt a lopás (idézet prof. Lánczi) és még vagy három évig is az lesz.

Csak az ellenzéki erő nyerhet 2022.ben aki nyíltan felvállalja a totális elszámoltatást!

Szerző: Hajnal Béla

Share This Post On