Két ítélet, két bírság. Magyarország 2019.április 23. Ez van ! Ez lesz!

 Az első hír:

Jogerősen elmarasztalta a bíróság Márki-Zay Pétert a hódmezővásárhelyi kórházra tett kijelentései miatt amiben kb ez szerepelt: “ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják” 

Kallai Árpád az egészségügyi intézmény főigazgatója az MTI-nek a következőt mondta: a bíróság megállapította, hogy a politikus valótlan tényállításaival megsértette az intézmény jó hírnevét…

A bíróság nyilvános elégtételadásra, valamint nyolcszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a politikust, és eltiltotta a további jogsértéstől.

Ez volt a hír.

Ez meg a véleményem: Amikor az összelopott fideszes szennymédia, a BayerCsóti, a 888.pusztulat, a Fidesztolvajkeltető(fidelitas) telehazudja, ócsárolja és rágalmazza az ellenzékieket, családjukat, diákokat akkor valahogy lassan őrölgetnek az igazság malmai és az MTI sem hozza le azok ítéleteit.

 

A másik hír:

Húszmillió forintos költségvetési csalás miatt ítélték el jogerősen egy parlamenten kívüli párt elnökét – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-t.

    A vád szerint egy 37 éves férfi megalapításától, 2014. január 7-étől elnöke volt a pártnak, amely a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt nem érte el, de a választásra a Magyar Államkincstártól 149 millió forint támogatást kapott. 
    Az elnök ebből az összegből csaknem 20 millió forinttal nem tudott elszámolni, ezért külföldi cég nevében kiállított fiktív számlákat állított be a párt könyvelésébe, és az Állami Számvevőszéknek valótlan nyilatkozatot tett.
    A bíróság előkészítő ülésén a férfi a vádbeli cselekményt beismerte és lemondott a tárgyalásról.
    A Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogadta a vádlott beismerését és jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – közölte a főügyészség.

 Szóval Márki Zay lehet, hogy egy kicsit jobban cizellálhatta volna a kórházzal kapcsolatos véleményét. Nyolcszázba került.

Ezzel szemben a kamupárt vezetője lenyúlt 20 millát (Tőlünk !!!) és beismerte! A bíróság roppant módon méltányolta az őszinte beismerést és 300000 azaz háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélte! Végül is megérte. És ez nem is olyan bonyolult és veszélyes, mint az unokázás…

Amíg olyan országban élünk, ahol a Legfőbb Tolvaj azt mondogatja „az üzlettel nem foglalkozom” addig ilyen ítéletek lesznek.

Szerző: Hajnal Béla

Share This Post On